Blogg

Briller for store, briller for små!

Det er ikke overraskende at også barn kan ha behov for briller, enten til hverdags eller i enkelte situasjoner, men som forelder er det ikke alltid så greit å skulle vite om barnet ser dårlig eller ikke.

Du kan jo tenke deg selv til at det ikke er så lett å vite om man ser dårlig, dersom man alltid har sett slik? Og hvordan gir man egentlig beskjed om at man ikke ser godt, kanskje barnet ordforråd slett ikke tillater å gi beskjed på en måte som gjør det forståelig for den voksne?

Heldigvis er det flinke fagfolk som kan avdekke synsvansker enkelt, og ikke minst hjelpe deg å finne riktig redskap for å gjøre hverdagen til den lille, litt enklere.

Ti tegn på at ditt barn kan ha trøbbel med synet:

  1. Mysing
  2. Snur hodet til siden
  3. Sitter unormalt nær TV-skjermen
  4. Mister punktet på siden
  5. Dekker ett øye, enten ved lesing eller for å se på TV
  6. Overdreven tårevæske
  7. Gnir seg ofte i øynene
  8. Bruker pekefingeren til å guide lesingen
  9. Sensitiv ovenfor lys
  10. Hyppige hodepiner

Tegnene ovenfor er absolutt ikke en sjekkliste, eller fasitsvar på hva som kan være galt – men dersom du opplever at ditt barn viser mye av nevnte adferd, kan det hende han eller hun har problemer med synet. Vi anbefaler at du får tatt en synstest jevnlig, for å avdekke behov for briller – og for å utelukke eventuelle svakheter ved synet.

Husk at barn er sterke, og tilpasser seg fort – de merker kanskje ikke selv at de har vansker, og trenger derfor observante foreldre til å hjelpe på vei.

Vi har lang, og god erfaring med våre minste kunder – og et stort utvalg av freshe, kule og barnevennlige briller. Ta kontakt idag, enten du vil bestille en synsundersøkelse, eller har spørsmål om barn og briller. https://www.synsenteret.no/briller-for-barn/

Skroll til toppen