Synstest

Gjennom årene har synet vårt en tendens til å forandre seg. Kanskje du har begynt å legge merke til at du ser litt dårligere i det siste og trenger nye briller? Kanskje du kunne tenkt deg et par databriller? Eller kanskje du har briller og kunne tenkt deg å prøve linser? Uansett, så er det lurt å teste synet jevnlig.

Bestill time til synstest her.

Synstest

Hva innebærer det

Når man kommer inn til en synsprøve hos Synsenteret Stavanger, tester vi styrke, trykket på øyene og synsfeltsmål. Disse testene kan i tillegg til å forbedre forståelsen av synet ditt, være med å oppdage om du er i risikogruppen for enkelte sykdommer, inkludert grønn stær.

Dersom du ikke opplever noen endring i synet, anbefales det å gå til optiker annenhvert år. Frem til man er 18 år og når man har passert 50 år, anbefaler vi at man sjekker synet oftere.

Dersom du har passert 50 år, anbefaler vi også at du tar et OCT bilde som en del av synstesten. Et OCT bilde er et netthinnebilde av øyets indre lag. Slik får vi et grundigere bilde av strukturen på øyet – hvordan er tilstanden på nervefibre og fotoceller. Bildet kan i enkelte tilfeller vise oss om en person kan ha tegn til høyt blodtrykk, diabetes og andre systemiske sykdommer.

Skroll til toppen