Databriller

Vi på Synsenteret Stavanger er lidenskapelig opptatt av at du skal få det beste ut av ditt syn, og din arbeidshverdag – og hjelper deg gjerne med å finne riktig PC-brille for ditt behov. Bestill en synstest hos oss idag, så hjelper vi deg å finne riktig brille for ditt behov!

Ta vare på synet

Trenger du databriller?

De aller fleste av oss er godt vandt med å bruke PC, både hjemme og på arbeid – i dagens samfunn finnes det tross alt svært få yrker hvor det ikke brukes PC i større eller mindre grad. Men hvordan påvirker dette synet vårt?

Du tenker kanskje at det er helt naturlig å få litt vondt i hodet og nakken, og bli litt tørr i øyene etter en lang arbeidsdag foran skjermen? Det trenger ikke å være slik! For veldig mange unngås de store plagene ved å bruke PC-briller de mange timene foran skjermen, både hjemme og på jobb. PC-briller er designet nettopp for det formålet, og er både komfortable og lekre å se på.

Visste du at

Visste du at du også kan få dekket en del av prisen på PC-brillen av arbeidsgiveren din? Ifølge Arbeidsmiljøloven (11.1.2.3, Brille for arbeid ved dataskjerm) skal du få dekket alle kostnader til synstester, evt. behov for oppfølging hos spesialist og nødvendige synshjelpemidler av din arbeidsgiver såfremt du må ha en brille som er annerledes enn den som brukes til daglig, grunnet arbeid ved en dataskjerm.

Særskilte utgifter til montering, valg av type glass, innfatning o.l. kan avtales i den enkelte virksomhet mellom arbeidstaker og arbeidsgiver. Ettersom utgiftene belastes arbeidsgiver vil det være arbeidsgivers vurdering som er retningsgivende, men nødvendige utgifter forutsettes dekket.

Vilkår for at arbeidsgiver skal dekke kostnaden til databriller:

I følge Arbeidstilsynet: Hvis arbeidstakeren må ha en brille som er annerledes enn den som brukes til daglig, på grunn av arbeid ved dataskjerm, skal alle kostnader til synstester, eventuelt behov for oppfølging hos spesialist og nødvendige synshjelpemidler dekkes av arbeidsgiver.

Spesielle utgifter til montering, valg av type glass, innfatning og lignende kan avtales i den enkelte virksomhet mellom arbeidstaker og arbeidsgiver. Fordi utgiftene belastes arbeidsgiver, vil det være arbeidsgivers vurdering som er retningsgivende, men nødvendige utgifter forutsettes dekket.

*Databriller inkluderer ikke kontaktlinser og briller som brukes i dagligdags til andre formål enn arbeidsvirksomhet.

Ta vare på synet ditt

Bestill synstest i dag

Ser du litt dårligere i det siste og trenger nye briller? Kanskje du kunne tenkt deg et par databriller? Eller kanskje du har briller og kunne tenkt deg å prøve linser? Uansett, så er det lurt å teste synet jevnlig.

Ta vare på synet ditt

Bestill Synstest i dag

Ser du litt dårligere i det siste og trenger nye briller? Kanskje du kunne tenkt deg et par databriller? Eller kanskje du har briller og kunne tenkt deg å prøve linser? Uansett, så er det lurt å teste synet jevnlig.

Skroll til toppen