NYTTIG INFO OM LINSER

Her får du nyttig info om linser, hvordan kjøpe linser, demonstrert bruk og linsekontroll.

Vi fører blant annet dags-, døgn-, ukes-, måneds-, toriske og fargelinser (med og uten styrke). Har du lyst å prøve kontaktlinser kan du klikke her for å reservere time.

LINSER

ALT DU TRENGER Å VITE

På Synsenteret Stavanger har vi et bredt utvalg av kontaktlinser. Dersom du er langtidsbruker, nybegynner eller bare nysgjerrig på det med kontaktlinser har vi mange års erfaring på området, og slår veldig gjerne av en prat med deg. Linser er såpass avanserte i dag, at de fleste kan bruke dem.

Fordeler ved å bruke kontaktlinser

  • Et mer naturlig syn ettersom de ligger direkte inne på øyene.
  • Kontaktlinser tåker ikke til slik som brilleglass gjør.
  • Hele synsfeltet er i bruk.
  • Refleksjonsproblemer elimineres.
  • Ideelt for sportsutøvere som ikke ønsker distraksjonen av briller.
  • Du kan lettere ta i bruk skibriller og solbriller.

Hvordan tar jeg dem av og på

Videoen som er laget av Ciba Vision under demonstrerer hvor lett det faktisk er å ta på og av kontaktlinser:

Linsekontroll

Dersom du ikke opplever noen endring i synet, anbefales det å gå til optiker annenhvert år. Frem til man er 18 år og når man har passert 50 år, anbefaler vi at man sjekker synet oftere.

Ved en linsekontroll sjekker man tilstanden på hornhinnen og øyet, blant annet om øyet får oksygen nok ved bruk av linser om cellene i øyet er ok. Vi sjekker også linsestyrken utenpå linsene. Vi anbefaler derfor at dersom du har allerede bruker linser, at du går med dem til kontroll. Hvis ikke så sjekker man brillestyrken som vi så omregner til linsestyrken.

Vi har som oftest anledning til å se deg på dagen, så dropp gjerne innom butikken. Hvis du ønsker å reservere en tid kan du enkelt og greit bestille time her. Synsenterets kontaktinformasjon finner du på denne siden.

Hvordan kjøper jeg linser

Først og fremst anbefaler vi at du setter opp en time med optiker, slik at vi kan være på den sikre siden at styrken din er oppdatert før du kjøper linsene. Er det første gang du prøver kontaktlinser vil en optiker også kunne svare på alle spørsmålene du måtte ha.

Dersom du er helt tom, har vi de fleste standardstyrkene* på lager, så er det bare å komme innom butikken å kjøpe mer. Dersom du er langsynt, har asgamatisme eller andre spesielle tilstander, har vi som regel ikke lager på disse type linsene, men du kan gjerne ringe oss eller sende en e-post slik at vi kan sjekke. Levering tar som oftest en til to uker så vi anbefaler å planlegge deretter! Dersom det er en stund siden du har sjekket synet, er det alltid lurt å sjekke synet hos en av våre erfarne optikere først.

Det tar som regel ikke lang tid å bli vant med å gå med linser, da de er svært behagelige på. Hvis du ikke er fornøyd med dine linser, kan det meget mulig være at du har feil type for øyene dine. Vi setter gjerne opp en avtale for å diskutere dette med deg.

Skroll til toppen