Blogg

Neimen, e det hu’ nelly?

Her i vakre Stavanger kommer ofte sommeren brått og uventet – og den forsvinner gjerne like fort som den kom. Derfor er det ekstra viktig å utnytte soldagene til det fulleste når de først er her. For å unngå at du plutselig ender opp knallrød og myser dagen lang, har vi samlet våre beste tips for å kunne møte sola beredt, uansett når den måtte dukke opp på himmelen.

1. En god solkrem til ansiktet
Det er fort gjort å tenke at man ikke trenger solkrem tidlig på sommeren, spesielt når det er litt overskya i tillegg. Men de farlige UV-strålene bryr seg fint lite om litt skyer, så de trenger gjennom og gjør huden både rød og på sikt rynkete og skadet hvis du ikke bruker beskyttelse. En fin regel er å bruke høy solfaktor i ansiktet hver dag, fra begynnelsen av mai – gjerne til slutten av september. På apotek, og kosmetikkbutikker selger de gode solkremer som kan erstatte dagkremen, eller sminken til og med! 

2. En god bok i veska
For å få maks utbytte av soltimene hjelper det å ha en god «unnskyldning» for å sette deg ned og slappe litt ekstra av. Sleng en god bok i veska når du drar hjemmefra på morgenen, så er det enda litt enklere å sette deg ute i lunsjen, eller bare ta deg en halvtime på en benk på vei hjem i det deilige solskinnet. Ikke bare får du endelig kommet deg gjennom boka du kjøpte på flyplassen i fjor sommer på vei til syden, men du får dyrebare minutter til å fylle på sol-lageret.

3. Lag på lag, og alltid beredt!
Det kjipeste om sommeren er ofte å finne ut hvordan du skal håndtere skiftende temperaturer, eller skiftende vær. På morgenen er det gjerne kaldt, før det blir varmt utover dagen, og så plutselig så kommer det jammen meg en regnbyge forbi. Lag på lag med klær som du enkelt kan ta av eller på alt ettersom temperaturen endrer seg, og en tynn, regnjakke eller poncho som du enkelt kan legge i veska eller stresskofferten gjør at du kan nyte dagen, uten å svette eller fryse om hverandre.

4. Gode sko
Ble det plutselig sol da du var på jobb? Da hadde det jo vært deilig å spasere hjem, eller bare gå av bussen noen stopp før du egentlig må. Men det er kanskje ikke like greit i pensko, eller høye hæler. Derfor kan det være en veldig fin ting å ha noen gode sko stående på jobb, eller liggende i veska – hvis du har noen lette, enkle som ikke tar så mye plass. Plutselig får du unnagjort treningen på vei hjem også, hvis det er et lite stykke å gå!

5. …sist men ikke minst – SOLBRILLER!
Vi har jo selvfølgelig med oss solbrillene alltid, og det burde du også! Hvis du tenker at det tar mye plass, kan vi for eksempel nevne de superfreshe folding modellene til RayBan, som kan brettes sammen og får plass i et etui som er mindre enn en pakke sigaretter (som de fleste uansett ikke har i lomma lenger nå til dags!).

Og har du med deg veske tar ikke et solbrille-etui opp mye plass likevel, bare sørg for at det er solid nok til å beskytte brillene, i tilfelle de bare blir liggende og slenge opp i der en dag eller to.

Vi krysser fingrene for mange gode soldager i sommer, og håper du fikk plukket opp noen smarte tips – sånn at du kan få nytt de til det fulleste når de først kommer!

Skroll til toppen