Blogg

Ka ska me finna på idag?

Høsten nærmer seg slutten med stormskritt, og vinteren gjør sitt inntog. For noen går vi den beste tiden av året i møte, mens andre gjerne kunne tenke seg litt mer sommer, vår eller høst. Uansett hvilken årstid som er din favoritt, er det ikke til å stikke under en stol at det kan være litt vanskeligere å finne på morsomme ting å gjøre på høsten og vinteren, enn sommeren og våren. Det krever lag på lag med klær for å gå ut, og været er brått skiftende uansett. Det blir mørkt tidlig, og lyst sent, og det frister plutselig å legge seg allerede klokken 21.

Under har vi samlet våre favoritt-aktiviteter om høsten og vinteren, som ikke krever så mye, og vi håper at du kan finne litt inspirasjon til å finne på noe morsomt de neste månedene!

1. Bakedag!

Enten du baker alene, sammen med venner eller med barna, så er bakedag både trivelig, nyttig og veldig, veldig godt! Finn frem kjevla, forkleet og de beste oppskriftene dine – og sett i gang. Bak rundstykker og brød, som du gjerne kan ha i fryseren til resten av uka. Bak kaker, boller og cookies til kveldskosen. Bak pizzasnurrer og fylte horn til matpakkene denne uka. Uansett hva du baker, bak med kjærlighet, glede og en god dose gøyal musikk i bakgrunnen.

2. Turist i egen by

Dette kan du strengt tatt gjøre når som helst på året, men når sola skinner om sommeren er det kanskje ikke fullt så fristende å traske rundt på museum en hel dag? På litt kalde, sure høstdager derimot er det helt perfekt å ta turen innom et spennende eller koselig museum, og ikke minst spise vafler og drikke kaffe i museumskafeen etterpå? Stavanger har så mye å by på! Oljemuseet, Arkeologisk museum, Hermetikkmuseet, Norsk barnemuseum er bare noen av de kuleste museene i byen. For både barn og voksne kan det gjøre opplevelsen enda mer spennende eller morsom om dere gjør en greie ut av å finne på morsomme historier rundt tingene dere ser, eller kanskje prøver å skrive noe ned når dere kommer hjem igjen?

3. Adventsverksted

Alle vet hva et juleverksted er, men hva med et adventsverksted? For noen er det nemlig litt tidlig å begynne med julepynt-laging i november, men i år er jo første søndag i advent allerede 27.november, og da er det lov å pynte litt til det! Adventskranser, hjemmelagde kalendergaver, eller til og med hjemmelaget kalender – til å henge kalendergavene på? Du finner haugevis av idéer på internett, for eksempel her: blog.chickabug.com.

4. Hjemmehytte

Det er ikke alltid så lett å få til en tur på hytta sånn på sparket, og de aller fleste har ikke egen hytte de bare kan dra til når det måtte passe heller. Men hva er det egentlig som er så fint med hytta? God mat og drikke, godt selskap, brettspill, telefonen er av, stearinlys, en god bok – kanskje fyr i peisen? Det er jo alle ting som ikke egentlig krever at man er på hytta! Skru av telefonen, handle inn deilig mat og drikke, samle familien, eller venner og ha hjemmehytte. Gå i joggedress hele dagen, legg vekk «må bare gjøre» oppgavene og kos dere, eller kjed dere, i hverandres selskap. Hjemmehytte trenger ikke å vare hele helgen, en koselig dag sammen kan være akkurat nok til å få ladet batteriene og senket pulsen.

Skroll til toppen