Blogg

Jysla så fine du va’! Sminketips for oss me’ briller.

Alle som både liker å bruke sminke, og briller, vet at det ikke alltid er like enkelt å få til sminken nøyaktig slik du vil, eller at brillene noen ganger kan virke ødeleggende for looken din. Derfor har vi samlet noen enkle tips og triks du kan bruke for å få det meste ut av både ditt utseende, og brillene dine. For husk, briller er ikke bare et verktøy – det er absolutt også et tilbehør, som kan sette prikken over i’en på ethvert antrekk.

1. Koster i reisestørrelse

Det er umulig å sminke seg uten å se hva en driver med, men vanlige sminkekoster har ofte lange håndtak som kan gjøre det vanskelig å komme helt inntil speilet når du skal legge øyenskygge eller eyeliner. De fleste kosmetikkforretninger, eller andre steder som selger sminkekoster selger også såkalte reisesett med koster. De har kortere håndtak, eller håndtak som kan tas av, slik at du kommer så tett inntil speilet du bare ønsker.

2.  Bruk en mascara som gir volum – ikke buede vipper!

Buede vipper vil bare treffe brilleglasset ditt, og være både irriterende – og gi skitne glass. Gå får supertykke vipper for den store WOW effekten. 

3. Primer på neseryggen

Et lite kjent triks er å bruke en god øyenskygge primer, ikke bare på øyelokkene, men på sidene av neseryggen din – enten over eller under foundation. Da unngår du at brillene sklir nedover, og drar med seg sminken din i løpet av kvelden. For ekstra god effekt kan du avslutte med et godt pudder, og gjerne en setting spray over. 

4. Concealer i gultoner

Brillen din kaster gjerne skygge direkte under øyet, akkurat der man helst ikke vil ha skygge! For å unngå at skyggen gir inntrykk av poser under øyene bør du derfor bruke en god under-eye concealer med gultoner. 

5. Desto større brille – desto større plass!

Jo større rammene på brillen din er, jo større plass har du til å leke deg med skygger og farge. Gå for en vågal smoky eye – eller freshe, sterke farger. Sørg bare for at det ikke kræsjer med fargen på brillen!

6. Symmetri i eyelineren din

Hvis du skal bruke eyeliner for å gi katteformede øyne, såkalt “cat eye liner” bør du sørge for at vippen på lineren peker opp i linje mot hjørnet på brillen din. Det gir inntrykk av større, mer åpne øyne. 

7. Lepper!

Brillen i seg selv kan gjøre mye for øyene dine, og hvis du ikke har tid eller lyst til å sminke deg noe særlig kommer du veldig langt med en sterk farge på leppene. Rød, burgunder, korall? Bare fantasien setter grenser!

Nå har du 7 gode tips og triks med deg i bagasjen neste gang du skal skape sesongens partylook – som sikrer at du blir nattens partydronning. Husk bare å fjerne sminken med en god rens før leggetid – og drikk litt vann, det takker du oss for imorgen!

Skroll til toppen