Blogg

Hjelp! Brillene mine e skjeive!

Når du bruker briller skal det ikke mer til enn at brillen sitter bittelitt skjevt i ansiktet før hele dagen surner. Det er både irriterende, og ubehagelig – og noen ganger fører det til at du rett og slett ser litt skjevt!

Hvis det er et virkelig problem, og brillene rett og slett trenger en liten service, anbefaler vi selvfølgelig at du tar turen innom til oss – slik at vi kan gi brillene dine riktig behandling. Det kan til og med hende at de trenger en liten tur på verkstedet vi har i butikken. Men, hvis det bare er en liten skjevhet, så er det ikke vanskelig å gi de en liten hjemmejustering.

Problem: Brillen sitter for langt ned på neseryggen

Løsning: Bruk fingrene til å forsiktig dytte «plastputene» ved nesen tettere sammen, slik at de sitter strammere over neseryggen din.

Problem: Brillen klyper deg på neseryggen.

Løsning: Bruk fingrene til å forsiktig spre «plastputene» ved nesen litt fra hverandre. Pass bare på at det ikke blir for stort gap, slik at brillene sklir av nesen.

Problem: En linse stikker lenger inn, eller ut enn den andre.

Løsning: Avhengig av hvilken side den trøblete linsen er på, kan du enkelt justere litt på dette ved å forsiktig bøye brille-armen på gjeldende side litt inn, eller ut, ved hengselen.

Problem: En av linsene er høyere, eller lavere enn den andre.

Løsning: Hvis en av linsene er høyere opp enn den andre kan du justere dette ved å forsiktig bøye på brille-armen på motsatt side der den er mest fleksibel. Dersom en er lavere enn den andre kan du justere dette ved å bøye litt forsiktig ned på brille-armen på samme side som har den lave linsen

De aller fleste briller er relativt justerbare, litt avhengig av materiale. Titan, memory titan og memory plast er resistante materialer som er vanskelige å justere. Vanlig plast og rustfritt stål er mer fleksible og mottakelige for justeringer.

Og for all del, husk at vi både kjenner briller godt – og har verksted i butikken – så ikke nøl med å stikke innom dersom du trenger hjelp!

Skroll til toppen