Blogg

Guri, e eg blitt så gammale allerede? – Koffår synet bler dårligere udøve dagen.

Er du, som mange andre, bekymret over at synet ditt blir litt dårligere utover dagen? Tenker du at du kanskje har blitt eldgammel allerede, og at det bare må være slik? Fortvil aldeles ikke!

Det er for det første helt normalt at synet blir litt svakere utover dagen. Det skyldes rett og slett at øyene dine, som deg, er litt slitne etter en lang dag. Dette er spesielt vanlig om du sitter mye foran PC-skjermen, eller konsentrerer deg og anstrenger øyene på jobb eller skole. Når du så kommer hjem og igjen bruker øyene aktivt for å titte på TV eller lese en bok, anstrenger du de ytterligere. Det beste du kan gjøre for de stakkars små blå (eller brune, grønne, grå) er rett og slett å la de få hvile. Ta en titt ut av vinduet på bussen, og ikke ned på mobilskjermen. Lukk øyene i et par minutter og hør på vinden som rasler i trærne før du benker deg foran skjermen om kvelden. Ta deg en rask liten gåtur i trappene på jobb et par ganger i løpet av dagen. La øyene få litt fri, rett og slett.

Det kan også hende at du har behov for en PC-brille, og det kan vi selvfølgelig hjelpe deg med.

For noen kan også forverring av synet utover dagen være et tegn på at du har behov for å bruke briller, eller linser, til mer enn bare PC-bruk. Hvis du allerede bruker briller eller linser kan det være et tegn på at du trenger en annen styrke enn den du allerede bruker. Dette er en av årsakene til at vi anbefaler alle å sjekke synet sitt i ny og ne, og for de som bruker briller eller linser, hvert år. Du kan enkelt bestille synstest på nett hos oss – vi lover at det ikke er skummelt!

Du er ikke eldre enn du selv føler deg, og med nye, freshe briller – eller bare uthvilte øyne, trenger du ikke å føle deg gammel i det hele tatt.

Skroll til toppen