Blogg

Eg e ikkje gjerrige, eg spare bare!

Frem mot sommeren opplever nok de fleste at det kan knipe litt ekstra i lommeboken, når både nye klær, ferieturer, mer moro ute – og ikke minst nye solbriller skal betales. Vi har derfor samlet noen av de beste sparetipsene våre her for deg, slik at du slipper å gå helt konk før ferien har startet, og heller kan unne deg noe fint til sommeren – for eksempel nye solbriller!

Sett opp budsjett

Alle kjenner vel til følelsen av at det blir tomt på konto før du egentlig skjønner hvor pengene har blitt av? Hvis du setter opp et budsjett over faste utgifter, og andre ting du vet du må betale før lønna kommer inn er det enklere å ha en idé om hvor mye du har å bruke på andre ting når pengene er der. Hvis du har en regningskonto, eller felleskonto med samboeren eller ektefellen din kan du i tillegg få satt bort de pengene som skal gå til spesifikke ting med en gang, sånn at du ikke risikerer å bruke de opp på shopping en dag du var litt spontan.

Kutt ut småkjøp

Det sier seg egentlig selv, men likevel er det alt for enkelt å bare dra kortet kjapt når du har lyst på en iskaffe, eller en brus i kiosken. Men 50kr på kaffe hver dag, blir ganske mye i løpet av et par måneder – det blir faktisk hele 3000kr på 60 dager det! Så tenk deg om en ekstra gang, trenger du egentlig den brusen, eller kaffekoppen – eller kan du drikke vann fra springen, og kaffe fra kanna på jobb? Invester i en kul vannflaske, eller en stilig termokopp – så er det enkelt og greit å ha med seg kaffe eller vann hjemmefra også! 3000kr er mer enn nok til noen freshe nye Ray Bans hos oss for eksempel.

Hva kan du velge bort om sommeren?

Hvis du skal på ferie hele juli, og likevel kan ta treningen utendørs i juni og august trenger du kanskje ikke å ha medlemskap på treningssenteret de månedene? Sjekk om det kan fryses, eller rett og slett bare si det opp? Husk at de store kjedene gjerne har gode tilbud for nye medlemmer om høsten, slik at sparingen kan fortsette enda litt til. Kanskje du ikke trenger avisabonnement i juli heller, eller både Netflix, HBO og Sumo? En del tjenester har bindingstid, så det lønner seg å planlegge slike ting allerede nå!

Redesign fjorårets sommerklær

Det frister alltid med noe nytt i skapet når sommeren gjør sitt inntog, men det trenger ikke å bety at du må kjøpe masse nytt, og kvitte deg med alt fra i fjor. Hva med å klippe opp en kul jeans til en shorts, eller en t-skjorte til en ny topp? Kanskje en stor skjorte kan bli en kjole med et belte i livet? Hvis du har litt peiling på håndarbeid kommer du ganske langt, og det ligger haugevis med inspirasjon på nett. Hvis du syns det er vanskelig å se hva du driver med, kan det jo hende at det minner deg på at årets synsundersøkelse ikke bør la seg vente heller?

Vi håper du fikk noen lure idéer til hva du kan spare penger på i sommer, slik at du kan bruke pengene på noe som er gøy og fornuftig!

Skroll til toppen