Blogg

E’ øyene dine tørrere enn Sahara? 7 tips mot tørre øyne.

Sandpapir, ørken, kaktus. Hvis dette er ord du tenker på for å beskrive følelsen du har i øyene dine etter en lang dag på kontoret, sliter du nok med tørre øyne. Det er du jammen ikke alene om!

Mange av oss opplever at øyene blir litt tørre, sviende og klør litt utover dagen – og alle kjenner til at det kan være både plagsomt og ubehagelig.

Her er våre beste tips for å motvirke tørre øyne.

– Øyedråper

Reseptfrie øyedråper får du hos oss, og de er helt ufarlige å bruke. Hvis du merker at du har behov for å bruke de oftere enn hver andre time burde du likevel vurdere å kontakte optiker eller øyelege, bare for å sjekke at det ikke er noe mer alvorlig som er årsaken til tørrheten i øyene dine.

– Unngå for mye varmluft og vindmotstand

Hårfønere, håndtørrere, vifteovner og sterk vin er også medvirkende til tørre øyne, så det er lurt å prøve å unngå eksponering ovenfor slike ting så godt det lar seg gjøre. Solbriller i sterk vind, og spesielt skibriller i alpinbakken er fornuftige hjelpemidler.

– Luftfukter om vinteren

Hvis du opplever at det er tørr luft hjemme kan det være en idé å investere i en luftfukter som kan stå på om kvelden, eller om natten når du sover.

– Unngå sigarettrøyk

I tillegg til alle de andre veldig gode grunnene til å ikke røyke, er det i tillegg hjelpsomt for tørre øyne å unngå sigarettrøyk.

– Varm kompress og rene øyelokk

Det kan hjelpe tørre øyne å legge en varm klut over øyene, og så vaske øyelokkene forsiktig med litt mild babyshampo eller annen veldig mild såpe. Pass på at du vasker bort såpen helt, og ikke åpne øyene før du har fått den helt bort. Dette kan hjelpe for å få fjernet noe av oljen som bygger seg opp i kjertlene på øyelokkene, som kan hemme tåreproduksjonen.

– Omega-3
Tran, eller annen type Omega-3 tilskudd, kan hjelpe mot tørre øyne – og generelt tørr hud, tørt hår og sprø negler. Det er nesten en slags mirakelkur!

– Hvile!
La øyene hvile. De aller fleste opplever at øyene blir tørrere og klør mer utover dagen, rett og slett fordi vi bruker øyene – og anstrenger de spesielt ved å se på PC’ eller TV-skjermen dagen lang. La øyene hvile, bare noen minutter hver time, så opplever du nok stor forskjell!

Skroll til toppen