Blogg

E’ de nye progressive brillene mine ødelagte, eller e’ det meg?

Hurra for progressive briller! For veldig mange, spesielt de av dere som sliter med endringer i synet grunnet alderdom, er progressive brilleglass et veldig godt alternativ. Årsaken til dette er at progressive briller både gir styrke for lesing på nært hold, og avstandsstyrke. En vinn-vinn situasjon med andre ord. Progressive brilleglass fører likevel med seg en viss tilvenningsperiode – som det kan være fint å være oppmerksom på.

Årsaken til denne tilvenningsperioden er at progressive brilleglass er utformet slik at de ulike styrkene i glasset avpasser hvordan lyser bryter på de ulike avstandene. Det tar litt tid for øyene, og hjernen å venne seg til denne justeringen, og de ulike styrkene – og det kan for noen føles litt ekkelt, og merkelig – men er absolutt ikke farlig. Tilvenningstiden er individuell, for noen tar det et par dager, mens det for andre kan ta et par uker. Dersom du mot formodning skulle oppleve at det ikke går over etter noen uker, anbefaler vi deg selvsagt å ta kontakt med oss – eller stikke innom butikken en tur.

Du kan gjøre tilvenningsperioden enklere, først og fremst ved å faktisk bruke brillene dine! Ikke gå tilbake til de gamle brillene, eller linsene dine selv om det føles litt merkelig, men bruk de progressive brillene så mye som mulig. Tren hjernen og øyene dine ved å bruke en styrke av gangen, eksempelvis ved å konsentrere deg først om lese uten å se mye rundt deg – og deretter se på tv.

Det viktigste er å huske på at det er helt normalt med tilvenningstid for nye progressive briller, også om du har hatt progressive briller tidligere – det er altså ingenting galt med verken brillen eller deg.

Skroll til toppen