Blogg

Dette visste du vel ikkje om solbriller?

De aller siste sommersol-dagene er over oss, og sola henger lavere og lavere. Det nærmer seg høst, og slutten på den deilige sommeren – men det betyr heldigvis ikke at du må legge solbrillene på hylla, ikke enda i hvert fall.

For å minne deg på hvor fantastiske solbrillene dine er, har vi samlet 10 morsomme, sprø og informative fakta om nettopp, solbriller!

1. De første solbrillene mennesket har funnet er fra prehistoriske tider. De ble brukt av Inuitter fra Alaska, og var laget av hvalross-elfenben. De hadde ikke brilleglass på den tiden, så de beskyttet øyene mot sollyset ved å dekke hele øyet, men gjorde det mulig å se gjennom smale hull.

2. I USA blir et par solbriller hvert 14’ende sekund mistet, ødelagt eller satt på.
3. Det selges herresolbriller hvert 90’ende sekund på eBay.
4. Keiser Nero brukte å se gladiatorkamper gjennom pussede, fargede edelstener – slik at kampene ble mer fargerike, og forvrengte.

5. Det ryktes at sangeren Elton John har over 1000 par solbriller i samlingen sin!
6. De ikoniske aviatorbrillene ble først utviklet i 1936 av Bausch og Lomb, og ble solgt som Ray-Ban (stråle forbud) til piloter, for å beskytte øyene deres under flyvninger.

7. I disse miljøbevisste tider finnes det selvfølgelig også «grønne» solbriller, med rammer laget av 100 % tre, fremfor plast.
8. De dyreste solbrillene noensinne solgt på eBay var Elvis Presley sine Madison Square Garden solbriller. De ble solgt for hele 250.000 dollar!

9. Og de dyreste solbrillene i verden har en prislapp på 360.000 dollar, og er signert Chopard, designet av De Rigo Vision.
10. Solbriller ble først masseprodusert i 1929, av Sam Foster – som solgte de første rimelige, masseproduserte solbrillene til folket på et market ved stranda i Atlantic City, New Jersey.

Og godt var det, for idag kan du få solbriller i alle former, farger og fasonger – i ulike prisklasser, og med ulikt nivå av beskyttelse mot solens stråler. De aller kuleste, fineste og beste solbrillene finner du selvfølgelig hos oss på Synssenteret.

Skroll til toppen