Blogg

Det va’ jammen ein reine kost!

07Vaske sminkekoster, må man det også nå? Holder det ikke å vaske av seg sminken fra ansiktet når dagen er forbi? Svaret er enkelt og greit, NEI!

Men pust ut, du trenger ikke å vaske sminkekostene dine hver eneste dag, og slapp av, de tåler det. Faktisk holder gode sminkekoster seg enda lenger om de blir behandlet riktig. Huden din holder seg også enda finere om du passer på å rengjøre sminkekostene dine med jevne mellomrom. Sist, men ikke minst, så sørger jevnlig rengjøring av sminkekostene dine, spesielt de du bruker rundt øyene, for at du ikke får guffne bakterier, som kan føre til ekle infeksjoner, i eller rundt de vakre øyene dine!

Hvordan rengjør man så sminkekoster? Det er faktisk såre enkelt, og trenger absolutt ikke å koste en formue. Her er to enkle, og viktige tips.

Du kan bruke vanlig shampo, antibakteriell såpe, intimsåpe eller mild ansiktsvask!

Skyld kosten i lunkent vann, ta et par dråper av din valgte såpe i håndflaten, og massér inn såpen med kosten i håndflaten. Skyll godt, og gjenta gjerne om du ser at vannet ikke renner klart etter første forsøk.
Du kan også kjøpe egne antibakterielle sprayer, eller børstesåper dersom du vil investere litt ekstra i hele prosessen – de fleste gode sminkebutikker kan hjelpe deg med dette.

Aldri tørk kostene stående!

Når du først har investert gode penger i fine koster er det dumt om vaskingen av dem skulle være deres undergang. Sørg derfor for at du tørker av kostene lett først, ved å dra de over et rent håndkle eller en klut, rull deretter håndkleet eller kluten til en «pølse» og legg kostene på rullen, med børsten vendt såvidt nedover. Da sørger du for at vannrester ikke løser opp limfestene, eller utvider treet i børsten slik at det slår sprekker.

Legg deg opp din egen rutine – eksempelvis hver søndag kveld, og sett av noen minutter til å ta vare på kostene dine. Huden din, øyene dine og ikke minst kostene dine kommer til å takke deg.

Skroll til toppen