Ledig stilling
Synsenteret Stavanger

Briller for barn

Synsenteret er opptatt av at alle skal få det beste ut av synet sitt, ikke minst barna. Vi er derfor stolte av å kunne tilby det som trolig er landets største brille- og solbrilleutvalg for barn i alle aldre.

Noen barn synes kanskje det er litt skummelt eller kjedelig å få briller – derfor er vi opptatt av at hele prosessen, fra testing til ferdigproduserte briller, skal være gøy! Det er viktig for oss at vi kan bidra med humor og moro, i tillegg til høy faglig ekspertise. Vi vil at de små kundene våre skal oppleve valgfrihet og bli tatt på alvor, slik at både barn og voksne blir fornøyde.

Vi vil hjelpe dere å finne kule, tøffe, fine og ikke minst komfortable briller av ypperste kvalitet – slik at de tåler en støyt både på lekeplassen og i skolegården. Til dagene med sol tilbyr vi også solbriller med barnets styrke.

Hvordan vet jeg om barnet mitt trenger briller?

Den sikreste måten er å ta en synstest hos optiker. Under er det listet opp noen punkter som kan gi mistanke om synsanomalier. Dersom du kjenner barnet ditt igjen i ett eller flere av punktene, anbefales en synstest.

  1. 1. Mysing
  2. 2. Snur hodet til siden
  3. 3. Sitter unormalt nær TV-skjermen
  4. 4. Mister punktet på siden
  5. 5. Dekker ett øye, enten ved lesing eller for å se på TV
  6. 6. Overdreven tårevæske
  7. 7. Gnir seg ofte i øynene
  8. 8. Bruker pekefingeren til å guide lesingen
  9. 9. Sensitiv ovenfor lys
  10. 10. Hyppige hodepiner

Tegnene over betyr ikke nødvendigvis at barnet ditt trenger briller. Barns syn er ikke ferdig utviklet ved fødsel, og synet må gjennom en modningsprosess. En synstest vil kunne avdekke om barnet følger normal utvikling, og om det er noe man bør være oppmerksomme på fremover.

Noen barn har krav på refusjon på briller fra NAV. Vi hjelper gledelig med å fylle ut skjemaene du trenger til barnets NAV-søknad. Her kan du lese mer på NAV sine hjemmesider.

Bestill synsprøve

«Kjempegod service, trivelige, profesjonelle & hyggelige ansatte.
Alt i alt en god opplevelse for en som fikk sine første par briller.» – Frank S.